Kuorma-autojen tunnistuksen Suomen Mestaruus 2011 ratkeaa Auton Päivänä Mobiliassa, Kangasalla 4.9.2011

MAAMME PARHAAT KUORMA-AUTOTUNTIJAT OTTAVAT MITTAA TOISISTAAN

Logistiikkayritysten Liitto ry:n ja Mobilian yhteistyökumppaneineen organisoima kuorma-autojen tunnistuksen mestaruuskamppailu on huipentumassa nyt 12. kerran. Heräte- ja alkukilpailujen kautta on karsittu Suomen 21 parasta kuorma-auton tuntijaa, jotka on kutsuttu Kangasalla Mobiliassa Auton Päivänä 4.9.2011 järjestettävään loppukilpailuun.

Karsintakilpailujen perusteella loppukilpailuun kutsuttujen taso ja tietämys on tänä vuonna korkeammalla kuin aikaisempien kilpailukertojen aikana. Vastauksia tuli järjestäjien internet-sivujen kautta runsaasti kautta koko Suomen. Mukana oli ilahduttavan paljon naispuolisia vastaajia.

Loppukilpailussa heijastetaan 20 kuvaa valkokankaalle. Aiheesta riippuen finalisteilla on 30–120 sekuntia aikaa vastata kirjallisesti esitettyyn kysymykseen. Vastaukset on annettava niin tyhjentävästi, ettei tulkinnanvaraa synny. Tämä edellyttää todellista asiantuntemusta ja hyvää muistia.

– Kompia onkin syytä välttää. Finalistit joutuvat hyödyntämään koko muistikapasiteettinsa tehtävistä selvitäkseen, sanoo toimittaja Olli Blomberg, joka koko kilpailun historian ajan on vastannut kilpailujen kysymyksistä. Hänen mukaansa kysymysten vaikeusastetta on vuosien saatossa lievästi kiristetty, sillä kiinnostus hyötyajoneuvoliikennettä kohtaan ja sen myötä alan tietämys lisääntyvät koko ajan, varsinkin tiedonnälkäisten nuorten keskuudessa. Heitä onkin vuosi vuodelta yhä enemmän loppukilpailuun päässeiden joukossa.

Finaalikysymykset painottuvat maamme yli 100-vuotisen tavaralinjaliikenteen historiaan mutta sivuavat myös muuta kotimaista sekä kansainvälistä kuorma-autoalaa.

Kilpailu karsinta- ja loppukilpailuineen on selkeä kaksintaistelutanner vankan kokemuksen omaavien veteraanitietäjien ja uutta tietoa koko ajan itseensä ammentavan nuoremman polven välillä, mikä järjestäjätahojen mukaan on omiaan tekemään erityisesti loppukilpailusta huikean tietomittelön. Osallistuja-aktiivisuus myös osoittaa, että kuorma-autoliikenteen merkitys yhteiskunnan toimivuuden kannalta tiedostetaan.

* * *

Kilpailu alkaa klo 10.00 ja kestää palkintojenjako mukaan lukien kolmisen tuntia. Yleisö ja julkinen sana ovat tervetulleita mukaan.

 

Lisätiedot:

Toimitusjohtaja Pekka Aaltonen, Logistiikkayritysten Liitto ry, puh. 050 349 2259, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Apulaisjohtaja Elina Ijäs, Mobilia, puh 040 900 6640, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Toimittaja Olli Blomberg, puh 0400 301 220, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

 

Tiedotusterveisin
MOBILIA

tunnistus