Taas Satsia Putkeen!

Tällä kertaa satsia lisätään tietenkin Vanaja –kuorma-auton putkeen 60-v synttäreiden kunniaksi. Nuorempi vaan ei huonompi kotimaisista kuorma-autoista täyttää keväällä 2008 60 vuotta. Tämän toisiseikan tietäen oli Vetkulla miltei velvollisuus tallentaa edustava otos merkin säästyneitä edustajia kaikkien nautittaviksi.

Nauttiminen tarkoittaa tässä yhteydessä sitä, että autojen ääni on tallennettu neljällä korkealuokkaisella mikrofonilla ja elävä kuva kuvattu kahdella kameralla pyrkimyksenä korkealaatuinen lopputulos, joka pääsee tietysti oikeuksiinsa vasta hyvän toistolaitteiston avulla.

Moottorin ja pakoputken tuottamien äänten lisäksi myös ohjaamossa vallinnut äänimaailma tallennettiin. Kamerat puolestaan seurasivat kuljettajan työskentelyä omalla paikallaan sekä auton etenemistä edellä ajavasta autosta tarkasteltuna.

Levyn kantavana ajatuksena oli jälleen se tosiseikka, että vaikka elävää kuvallista materiaalia tavaraliikenteen historiasta onkin saatavilla, ei näiden tallenteiden äänentoisto tallennusajankohdasta ja –menetelmästä johtuen ole kovinkaan autenttinen. Ja kuitenkin juuri äänikuvalla on erittäin suuri merkitys vanhoista kuorma-autoista saatavan kokonaiselämyksen muodostumisessa.

Eri automallien moottorin ja voimansiirron äänet ovat tunnetusti hyvinkin paljon toisistaan poikkeavia, joten tallenteesta pyrittiin edellä kuvatun vuoksi tekemään nimenomaan äänikuvallisesti autenttinen ja elämyksellinen.

Historiallisesti tarkasteltuna teos tarjoaa läpileikkauksen Vanajan mallistosta ja joukossa on todellisia harvinaisuuksiakin.
Siitä käy ilmi autojen tekninen kehittyminen sekä suorituskyvyn kasvu.

Ohjaamon sisältä kuvattujen osuuksien ansiosta myös kehityksen vaikutus kuljettajan ajotapaan käy ilmi.
Kunkin auton osuuden alussa esitetyt tekniset tiedot antavat itse kullekin pohjaa elävän tallenteen tulkinnalle.

Levy julkistetaan Kevätpäivän Tasausajoissa Hämeenlinnassa 6.4.2008.

Satsia Putkeen! Osa 2 –Vankat Vanajat -levyn voi hankkia julkistamistilaisuudesta tai Vetkun kerhokaupasta.

Levyn avulla autenttisen tunnelman voi kokea vaikka ei kuuluisikaan niihin onnekkaisiin, jotka omistavat Vanajan.

Tervetuloa suomalaisen työn juhlaan!

 

Traileri Satsia putkeen osa.II

Satsia putkeen lehdistötiedote