Vetku Agoran vieraana Jyväskylässä

 

Ainutlaatuinen näkymä suomalaiseen maantiekuljetusten historiaan on tarjolla Jyväskylässä lauantaina 9.6.2007, kun Jyväskylään autoilee yli 100 Veteraanikuorma-autojen Seura ry:n jäsentä lähes yhtä monella historiallisella kuorma-autollaan. Ajettuaan läpi Jyväskylän kulkue järjestyy klo.14.00 alkaen osaksi Valtakunnallista Museoajoneuvopäivää kuorma-autonäyttelyyn Mattilanniemeen, Jyväskylän yliopiston Agora-tutkimuskeskuksen eteen.
Yleisö toivotetaan tervetulleeksi tutustumaan suomalaisen tiekuljettamisen historiaan. Samalla on mahdollista tutustua myös tieliikenteen tulevaisuuden kehittämishankkeisiin Jyväskylän Innoroad-ohjelman organisoimissa esittelyissä.

Vetku 20-vuotta Tapahtuma liittyy Veteraanikuorma-autojen seura ry:n Päijänteen keikan -kokoontumisajoon, jolla se juhlii 20-vuotista taivaltaan tavara-autoperinteen ylläpitämisessä.

Juhlava kuorma-autoletka sekä sen perinnehenkiset kuljettajat ja vänkärit lähtevät liikkeelle 8.6 Vääksystä ja saapuvat Jyväskylään siis lauantaina 9.6.

Agoran pysäköintialueella on yleisön nähtävissä laaja joukko suomalaisen tiekuljetuselinkeinon työjuhtia, mm. Suomen vanhin liikennekelpoinen kuorma-auto Republic 20, jonka valmistus Vetku ry:n varapuheenjohtaja Veikko Hoppulan mukaan aloitettiin jo vuonna 1912.

Innoroad tieliikenteen kehittäjänä Jyväskylän seudulla tiekuljetuselinkeino on vahvassa kasvussa, ja tieliikenteen kehittämiseen panostetaan laaja-alaisesti.

Alan toimijoiden yhteinen osaamisen kehittämisohjelma Innoroad on toiminnallisen yhteistyön, tutkimuksen ja koulutuksen kehittämisen lisäksi tuottanut konkreettisia rakennushankkeita, jotka liittyvät Jyväskylän keskeiseen asemaan Suomen maantieliikenteessä, kertoo Innoroad-ohjelman kehittämispäällikkö Jani Viitasaari.

Hän lupaa Valtakunnallisen Museoajoneuvopäivän kuorma-autonäyttelyn yhteydessä esitellä kiinnostuneille kaksi uutuushanketta: tieliikennealan tulevaisuuden palvelualueen Innoroad Park’in sekä tieliikennealan tutkimuksen, testauksen ja koulutuksen keskuksen Innoroad Test Centerin. Hankkeisiin voi tutustua Agorassa järjestettävissä tietoiskuissa 9.6.2007 klo 15-17.

Tilaisuudet ovat avoimia ja maksuttomia.

Lisätietoja:

Veteraanikuorma-autojen Seura ry
Veikko Hoppula p. 0400-411 952

Valtakunnallisen Museoajoneuvopäivän kuorma-autonäyttelyn järjestäjä
Innoroad
Jani Viitasaari p. 040-707 4583
Jyväskylän seudun kehittämisyhtiö Jykes Oy

Innoroad