Veteraanikuorma-autot Karjalan kauniissa maisemissa
Kiteen keikalla 2012

Kauniista ja monipuolisesta luonnostaan tunnettu Keski-Karjala esitteli parhaita puoliaan Veteraanikuorma-autoseura ry:n suunnatessa kesäisen kokoontumisajonsa Kiteelle.

Eri puolilta maata liikkeelle lähteneet kahdeksan erillistä autokuntaa kokoontuivat aluksi yhteen Tolosenmäellä sijaitsevalle Veekmas Oy:lle, pohjoismaiden ainoalle tiehöylätehtaalle.

Yleisötapahtumien rytmittämä, lähes 100:n museoikäisen veteraanikuorma-auton maaseutukierros tutustutti osallistujat seutuun, jota moniaiset vesistöt ja kumpuilevat vaarat värittävät. Unohtumattomia elämyksiä koettiin niin Tohmajärven kirkossa kuin Hammaslahden tien varrella Kiesmäen rankassa nousussakin. Jyrkän ja pitkän mäen selvittäminen on ollut entisajan kuskien tulikoe – täydellä propsikuormalla ylös pääsi ainoastaan, jos vaihtaminen välikaasun avulla luontui.

Aikanaan mäessä on rikottu lukuisia kytkimiä, katkottu akseleita ja kaadettu autoja tien varren syvään rotkoon. Hän oli Kuski, kuka mäestä kunnialla selviytyi. Saivatpa alueen asukkaatkin kokea jotakin ainutlaatuista, kun tämä elävä ja liikkuva hyötyajoneuvomuseo toi paikalle tuulahduksen menneiltä vuosikymmeniltä.

Keikalla kuvatun DVD-tallenteen välityksellä voit sinäkin kiivetä veteraaniauton kyytiin ja elää matkalaisten mukana parhaat hetket Kiteen Keikalla.

Tuotanto: Veteraanikuorma-autoseura ry 2012
Kuvaus ja editointi: PH-Video Pasi Harju
Selostus: Toni Lönnroos
Kesto: n. 90 min.

Hinta Seuran jäsenille 25,00 €/kpl, (ei-jäs. 30,00 €/kpl).
Postituskulut lisätään.

Tilaukset: Vetkun kerhotuotemyyjiltä 
c/o Tuusulan Automuseo
Kirsti tai Raimo Stenvall
p. 0400 450 585 (Raimo), Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
tai 0400 453 255 (Kirsti)