Veteraanikuorma-autot Loska-Ajoissa Pirkanmaalla ja Pohjois-Hämeessä

Veteraanikuorma-autojen Seuran perinteinen Loska-ajo suuntautuu ensi viikonvaihteessa 24.-25.10. Pirkanmaalle ja Pohjois-Hämeeseen. Tapahtumassa on mukana yli neljäkymmentä vanhaa kuorma-autoa, vanhimmat 1920-luvulta.

Yleisöllä on matkan varrella mahdollisuus tutustua autoihin ja kuljettajiin.

Loska-ajo käynnistyy Kangasalta Vehoniemen automuseolta, jonne keikkalaiset kokoontuvat lauantaina aamuvarhaisella. Autonäyttely on kello 8-10, jonka jälkeen näyttävä kalusto lähtee parin kilometrin letkana taipaleelle.

Matkaa tehdään syksyisten hämäläismaisemien halki Oriveden keskustan kautta (n. klo 10:45) edelleen Korkeakoskelle Hullun Keräilijän Museolle (Koskitie 50), jossa autonäyttely klo 11:15-12:35.

Loska-ajo päättyy Helsingin yliopiston Hyytiälän metsäasemalle (Hyytiälantie 124) lauantaina noin klo 13. Autot ovat nähtävänä Hyytiälässä sunnuntaiaamupäivään asti.

Veteraanikuorma-autojen Seura haluaa tarjota vanhoista kuorma-autoista kiinnostuneille tilaisuuden tutustua eri aikakausien kuljetuskalustoon. Kuljettajat ovat sonnustautuneet ajan mukaisiin asuihin ja kertovat mielellään autoistaan ja kokemuksistaan. Tarjolla on leppoisaa ja nostalgista ajankuvaa.

Aikataulumuutokset ovat mahdollisia, sillä Loska-ajoon osallistuvat eivät ole liikkeellä ihan eilispäivänä käyttöön otetulla kalustolla.

Lisätietoja:
Jari Ala-Ilomäki, puheenjohtaja 044 3100 680
Jari Kosenius, tiedottaja 040 5927 295